duminică, 17 noiembrie 2013

Saleuri cu vin alb


Am folosit:
200ml vin alb
200g unt sau untura
2-3 linguri smantana
20g drojdie
500g faina
1ou
1 lingurita sare
1lingurita zahar
susan, mac, chimen

1 gabenus
putin lapte sau iaurt

Am amestecat drojdia cu putina apa calda, 1 lingurita zahar si 2-3 linguri faina. Am lasat la dospit 15 minute. Am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat moale, nelipicios. Daca e nevoie se mai poate adauga 1 lingura smantana.
Am impartit aluatul si am intins o foaie de 1/2 cm direct pe fundul tavii. Am taiat saleurile, fara sa le desfac de pe tava. Am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat susan putin prajit. Le-am copt pana s-au rumenit.
Sunt fragede si aromate, raman moi mai mult timp daca se pastreaza intr-o punga de hartie sau intr-o cutie de carton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu