duminică, 11 noiembrie 2012

Prajitura Ochi de paun

Am preluat acesta reteta de la Bucataresele vesele, reteta originala aici, eu am injumatatit cantitatile si am modificat usor reteta, rezultatul a fost unul delicios!
Am folosit:
Pt aluat:
100g untura
200ml lapte
500g faina
3 galbenusuri
20g drojdie
100g zahar
Pt umplutura
300g visine congelate, fara samburi
1 lingura amidon
120g + 150g zahar
3 albusuri
100g nuca macinata
100g mac macinat

Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat o lingura de zahar si una de faina si am lasat la dospit 15-20minute. Am adaugat restul de lapte, zaharul, galbenusurile, untura si faina, am framantat un aluat moale.
Intr-o craticioara am pus visinele, 120g zahar si amidonul si le-am dat un clocot, s-a inrosat putin compozitia. Le-am lasat la racit. Am batut albusurile cu restul de 150g zahar, apoi am impartit bezeaua in 2. In jumatate am pus nuca si in cealalta macul.
 Am impartit aluatul in 2 si am intins o foaie subtire, pe margini am pus visinele...
Am rulat marginile si am pus foaia intr-o tava mare de chec, pe hartie de copt. Deasupra am pus albusurile cu nuca.
La fel am procedat si cu cealalta foaie, iar desupra am pus albusurile cu mac. Am copt ruladele 25-30 min, pana s-au rumenit.

Un comentariu: